Tips för företag

Som experter på fotvård så jobbar vi ofta med företag och hjälper dessa att skapa en bra miljö för att undvika skador. Detta gäller särskilt industrier och företag där man utför kroppsarbete och riskerar skador om man belastar fötterna på fel sätt.

Eftersom vi så ofta får massor av frågor så tänkte vi att det är lika bra att sätta ihop en guide kring vad företagare kan tänka på för att förebygga fotskador på arbetsplatsen.

– Se till att köpa in rejäla arbetsskor. De ska förstås passa för den arbetsuppgift som arbetaren utför men några saker som är viktiga att tänka på är komfort samt att skorna ger ett rejält skydd. Om man jobbar mycket utomhus på vintern kan det vara en bra idé att skorna är utrustade med varm fodring.

– Investera i fotvård. Att låta anställda ta del av fotvård som en förmån kan vara ett mycket bra sätt att se till att deras fötter blir väl omhändertagna. Detta minskar också risken för fotrelaterde skador. Vi rekommenderar att man går på fotvård en gång i månaden – eller varannan månad om man inte har tid varje månad.

– Ha ett bra golv på arbetsplatsen. Detta är kanske den viktigaste punkten men också den som är svårast att åtgärda. Om de anställda utför arbetsuppgifter på ett golv som är för mjukt eller för hårt så är fötterna det första som tar stryk. För industrier rekommenderar vi fogfria.nu eller moderna industrigolv.

– Tänk på ergonomin. Om man sitter ner är det väldigt viktigt att man sitter i en stol som är ergonomiskt, särskilt om man sitter under längre perioder. Om man snedbelastar kroppen kommer det att påverka fötterna när man väl ställer sig upp och arbetar.

Vi hoppas att denna guide fungerar bra för att förebygga fotskador. Har ni frågor eller funderingar kring fotvård är ni alltid välkomna att kontakta oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *