Vi engagerar oss!

Fotvård Södertälje engagerar sig för att förebygga hedersrelaterat våld.

Fotvård Södertälje kommer att skänka 10 kronor från varje behandling till organisationer som arbetar med att förebygga hedersrelaterat våld. Företaget menar att det är viktigt att stödja dessa organisationer som gör en viktig insats för att skydda kvinnor och flickor från hedersrelaterat våld.

Hedersrelaterat våld är en form av våld som riktar sig mot kvinnor och flickor och är baserat på en uppfattning om att de måste bevara sin familjs eller gruppens heder. Våldet kan bestå av olika former av fysiskt, psykiskt eller sexualiserat våld, inklusive våldtäkt, förnedring och mänskliga rättighetskränkningar.

Fotvård Södertäljes grundare Rose-Marie Hansson säger: ”Vi känner att det är vår plikt att göra vad vi kan för att hjälpa till att förebygga hedersrelaterat våld. Dessa organisationer gör en otroligt viktig insats för att hjälpa kvinnor och flickor som drabbats av hedersrelaterat våld, och vi hoppas att vår insats kan bidra till att stärka deras verksamhet.”

Organisationerna som Fotvård Södertälje stöttar arbetar med olika former av stöd och rådgivning för kvinnor och flickor som drabbats av hedersrelaterat våld, samt med att förebygga våldet genom utbildning och förebyggande insatser. De har också en viktig roll i att belysa och bekämpa strukturella orsaker till hedersrelaterat våld.

Genom vårt engagemang har vi fått upp ögonen för hemlikt.se som erbjuder skyddade boenden. Passa på att kolla in deras hemsida, där finns massor av bra information kring just detta ämne.

Så passa på att boka en behandling hos oss och var med och stöd denna viktiga sak!

Vanliga behandlingar inom fotvård inkluderar:

  • Fotvård: Detta innebär att fötterna sköts om genom att naglarna klipps och filas, hård hud avlägsnas och fötterna masseras.
  • Pedikyr: Detta innebär att fötterna vårdas och målas med nagellack. Det kan också inkludera fotvårdsbehandlingar som att klippa och fila naglarna och avlägsna hård hud.
  • Fotmask: En fotmask är en behandling som innebär att fötterna sätts i en lösning av olika vätskor och ämnen för att mjuka upp och återfukta huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *