Vi slår hål på en myt

Det har börjat sprida sig en urban myt om att vissa typer av fotvård eller fotmassage skulle vara bra för att motverka problem med erektionen. Den senaste tiden har vi på Fotvård Södertälje fått in flera förfrågningar om vi kan utföra fotvård eller någon form av sensuell fotmassage för att hjälpa män med erektionsproblem.

Det hade säkert varit ett bra sätt för oss att nå ut till en ny kundgrupp, nå ut med nya erbjudanden och nya produkter och kanske göra oss en hacka på köpet.

Men låt oss vara ärliga. Det vore bluff och båg och definitivt ingenting vi kan stå för. Under undertecknads flera år långa utbildning kring allt som rör fotvård var denna typ av behandling ingenting som avhandlades över huvud taget. Undertecknad skulle gissa att den här myten har uppstått i samband med att olika former av helhetshälsa och akupunktur har fått ett uppsving.

Det vill säga tron på att alla våra problem här i livet kan lösas upp bara vi löser upp knutar i kroppen och låter energin flöda fritt, eller något liknande humbug.

Detta är något som undertecknad tar avstånd från. Vi behandlar verkliga fotproblem och hjälper patienter som har riktiga problem med sina fötter. Vi sysslar inte med voodoo eller hokus pokus och vi är definitivt inga sexdoktorer.

Män med erektionsproblem hänvisar vi istället till vården. En god idé kunde ju vara att bepröva ett gammalt klassiskt recept som till exempel Viagra. Jag har pratat med ”en kompis” som testat ett par sådana piller och ”kompisen” säger att det fungerar utmärkt.

Så där, då har undertecknat agerat mythbuster och förhoppningsvis informerat män som har problem med erektionen om var de ska vända sig. Eller framförallt var de inte ska vända sig. För det är ett problem att ta på allvar och som påverkar den som drabbas negativt, därför är det viktigt att vända sig till någon eller något som verkligen hjälper och inte tro att någon ska lösa problemet med hokus pokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *