Tips för att må bättre

Här på Fotvård Södertälje ägnar vi oss i första hand åt att ta hand om fötterna men som alla vet så är fötterna ju bara en del av kroppen och för att vi ska må bra så är det viktigt att hela kroppen mår bra. I dagens inlägg tänkte vi bjuda på våra bästa tips för att både kroppen och fötterna ska må så bra som möjligt. Hoppas att ni hittar några tips här som kan hjälpa er till en bättre vardag!

• Se till att investera i ett par bra promenadskor. Detta är viktigt för alla som tycker om att gå ut och gå. Det behöver inte handla om powerwalks, man kan lika gärna gå i lugnt tempo eller promenera när man ska till affären och köpa mjölk. Med ett par bra skor mår fötterna bättre och man slipper obekväma saker som skavsår och liknande. Man undviker också att smärtor och snedfördelad vikt sprider sig och sätter sig på olika delar av kroppen.

• En annan sak som är viktig för att må bra är att sova gott. Genom att lägga lite extra krut på att hitta en bra säng kan man enkelt förhöja sin vardagliga upplevelse. Ett bra tips är att titta efter en bra men billig kontinentalsäng och inhandla en sådan som faller en själv i smaken.

• Tänk på att äta bra mat! Frukt och grönt äter vi alla för lite av och skräpmat äter vi för mycket av. Försök balansera upp detta.

• Unna dig själv lyx då och då. En weekend på spa eller en massage någon gång då och då är bra för kroppen och sinnet.

• Se till att dricka ordentligt med vatten under dagarna! Detta är något som många av oss missar men att ha en bra vätskebalans är viktigt för att orka med vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *